Συμμετοχή της Επιστημονικής Ομάδας Intellectum στα Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής της Διεθνής Έκθεσης Βιβλίου στις 27 και 28 Μαΐου 2006

Τα μέλη της επιστημονικής Ομάδας Intellectum Διαμαντής Κρυωνίδης και Βίκτωρ Τσιλώνης συμμετείχαν στα Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη από το Βρετανικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης στις 27 και 28 Μαΐου 2006 στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα ελληνικά από τον διακεκριμένο Σκοτσέζο συγγραφέα Paul Johnston, ο οποίος είναι γνωστός στο ευρύ ελληνικό κοινό μέσα από μια σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων όπως: «Εγκλήματα Πλατωνικής Δημοκρατίας το Έτος 2020» (2002) και «Ο Τελευταίος Κόκκινος Θάνατος» (2004) ( Sherlock Award for Best Detective Novel of the Year ). Το όνειρο κάθε συγγραφέα είναι να δει το έργο του να εκδίδεται. Πολλοί είναι επίσης οι νέοι ταλαντούχοι συγγραφείς που καθημερινά αναζητούν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές προκειμένου να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

Τα πολύ ενδιαφέροντα, ολοήμερα αυτά σεμινάρια επιχείρησαν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα όπως: «Πώς να ξεκινήσει κανείς να γράφει, πώς να αξιοποιήσει τις γνώσεις του», καθώς και να δώσει χρήσιμες συμβουλές για την πλοκή, τους χαρακτήρες, το σκηνικό, το θέμα, το στυλ και τους διάλογους στο μυθιστόρημα και το διήγημα.

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού