Main Navigation

(Ελληνικά) Η Ανατίναξη των Ιμίων: ένα τολμηρό σχέδιο που μια σοβαρή κυβέρνηση θα μπορούσε να εξετάσει

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Griego.

13 Responses to (Ελληνικά) Η Ανατίναξη των Ιμίων: ένα τολμηρό σχέδιο που μια σοβαρή κυβέρνηση θα μπορούσε να εξετάσει

 1. Ευάγγελος 14 \d\e febrero \d\e 2018 a las 12:44 hrs. #

  Σύμφωνα με όσα γράφετε παραπάνω, τι πιθανότητες υπάρχουν στην περίπτωση της ανατίναξης να μην κατηγορήσουν οι Τούρκοι για εχθροπραξίες και πολεμικές ενέργειες σε δικό τους έδαφος και να συνεχίσουν ενισχυμένοι το παιχνίδι τους; Ή θα πουν ότι αφού δεν υπάρχουν πια Ίμια, ε, ας τα βρούμε επιτέλους με τους γείτονες;

  • Victor Tsilonis 14 \d\e febrero \d\e 2018 a las 14:01 hrs. #

   Θα ήταν νομικά εξαρετικά δύσκολο εκτιμώ, για να μην πω αδύνατον.

   • Hastaroth 14 \d\e febrero \d\e 2018 a las 14:21 hrs. #

    Λέτε δηλαδή ότι σε περίπτωση ανατίναξης οι Τούρκοι είναι πιθανόν να μάς κατηγορήσουν γιά εχθροπραξίες σε δικό τους έδαφος;

 2. Τάσος Γαστεράτος 14 \d\e febrero \d\e 2018 a las 20:17 hrs. #

  Ακόμη και έτσι (θεωρητικά), δεν είναι θέμα βράχων… Αλλά θαλάσσιων συντεταγμένων-ορίων…

 3. Ηλίας Μιχαλάς 15 \d\e febrero \d\e 2018 a las 18:11 hrs. #

  Φαντάζομαι κάνετε χιούμορ…Γιατί το πρόβλημα είναι ότι με όσα ζητούν οι φίλοι μας, θα πρέπει να ανατινάξουμε το μισό αιγαίο… Σε κάθε περίπτωση και για να σοβαρευτούμε. Η μόνη μας λύση, είναι να εξασφαλίσουμε όσες το δυνατόν περισσότερες και αξιόπιστες συνεργασίες (π.χ Αίγυπτος, Ισραήλ) και να αποδείξουμε στον “νταή της γειτονιάς”, ότι οι σφαλιάρες θα πέσουν εκατέρωθεν…

  • Victor Tsilonis 15 \d\e febrero \d\e 2018 a las 18:18 hrs. #

   Καλησπέρα! χαίρομαι για το καλοπροαίρετο σχόλιο. Βασικά το άρθρο υποστηρίζει δύο πράγματα:

   1) ότι αν δεν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι να μην το παραδώσουμε.

   2) ότι η παρτίδα με τους τούρκους, αλλά και με τους περισσότερους εχθρούς που αντιμετώπισαν διαχρονικα οι Έλληνες (π.χ. Πέρσες, 1821 κτλ.) ποτέ δεν ήταν μέσω πεπατημένων λύσεων του στυλ έχουν 100 αεροπλάνα θα στείλουμε 200…απλά γιατί πολλές φορές ήμασταν πολυ πιο λίγοι, είχαμε λιγότερα όπλα, κανόνια κτλ….επομένως χρειάζεται μια νέα σκέψη που δυστυχώς ή ευτυχώς δεν κατέχεται από πολλούς πουθενά στον κόσμο…Τροφή για σκέψη λοιπόν.

   καλησπέρα και πάλι!

  • Victor Tsilonis 17 \d\e febrero \d\e 2018 a las 08:36 hrs. #

   Σας προτείνουμε να διαβάσετε προσεκτικά το Υστερόγραφο που έχει από χθες το άρθρο. Καλημέρα και ευχαριστούμε για την καλοπροαίρετη συμμετοχή σας.

 4. Μιχάλης 17 \d\e febrero \d\e 2018 a las 00:23 hrs. #

  Ενδιαφέρον η άποψη σας.Έχω όμως μια απορία.Από τη στιγμή που έχει συμφωνηθεί ότι τα Ίμια είναι ουδέτερη ζώνη, άρα κατ’επέκταση και διεθνή σύνορα, αν εξαφανιστούν, δεν θα γίνουν διεθνή ύδατα? Αυτό άλλωστε ήθελε η Τουρκία, να φέρει τα σύνορα της πιο κοντά στην Ελλάδα.Αν αυτό είναι στεριά η θάλασσα, τι ρόλο παίζει.οι συντεταγμένες δεν παύουν να υπάρχουν, σωστά?

  • Victor Tsilonis 17 \d\e febrero \d\e 2018 a las 08:34 hrs. #

   Όχι ακριβώς.

   Γιατί αν η Τουρκία πάρει τα Ίμια θα έχει με βάση αυτά όρια, υφαλοκρηπίδα κτλ στην περιοχή ή ουλάχιστον αυτό θα υποστηρίξει μετά.

   (Ευχαριστούμε πολύ για το καλοπροαίρετο σχόλιο.)

 5. Νικήτας 17 \d\e febrero \d\e 2018 a las 08:23 hrs. #

  Η αξία των Ιμίων είναι η υφαλοκρηπίδα που ορίζουν. Είναι τα θαλάσσια σύνορα που ορίζουν οι βραχονησίδες με την ύπαρξή τους…..
  Αν τα ανατινάξεις απλά χάνεις τα παραπάνω….

  Δεν είναι ούτε έξυπνη (και σίγουρα ούτε καν ηρωική) πράξη….

  Είναι σαν το επιχείρημα “θα κόψω το χέρι μου και θα σας λερωώσω το χαλί με τα αίματα”…

  • Victor Tsilonis 17 \d\e febrero \d\e 2018 a las 08:32 hrs. #

   Έχετε δίκιο καταρχα΄ς.

   Αλλά:

   1) φαίνεται να αγνοείτε – όπως πολλοί – τους μυστικούς όρους της συμφωνίας του 1996 που τώρα έρχονται σιγά-σιγά στη δημοσιότητα.

   2) υιοθετείτε χωρίς πολλη πολλη σκέψη ως “δεδομένο” ότι μπορούμε να κρατήσουμε τα Ίμια, ενω απ’ ό,τι φαίνεται η απάντηση είναι ό,τι δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε

   3) Διαβάστε ξανά το Υστερόγραφο του άρθρου. Διαβάζεται και μαζί με τη δήλωση-άρνηση παράδοσης του Όχυρου Πούπελ που έκανε ο ταγματάρχης διοικητής στους Ναζί (“τα οχυρά καταλαμβάνονται, δεν παραδίδονται”).

   Σας ευχαριστούμε πολύ για την καλοπροαίρετη συμμετοχή σας στο διάλογο.

 6. Κωστας Πεππας 18 \d\e febrero \d\e 2018 a las 16:31 hrs. #

  Βασικά για τα δύο νησιά των Ιμίων χρειάζεται έκρηξη πυρηνικής βόμβας για να εξαφανιστούν. Συμφωνώ με την άποψη ότι η ανατίναξη τους είναι σαν απειλείς κάποιον ότι θα κόψεις το χέρι σου και θα λερώνεις το χαλί του… Δείγμα η πρόταση αυτή των αδιέξοδων που έχουμε φτάσει…. Μόνο η απόκτηση ισχύος είναι ρεαλιστική….

  • Victor Tsilonis 19 \d\e febrero \d\e 2018 a las 12:51 hrs. #

   Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας!

   Όχι γίνεται και με συμβατικές βόμβες εκτιμούμε πολυ μεγάλης ισχύος και όχι απαραιτήτως δύο (π.χ. δείτε τις βόμβες που χρησιμοποίηασαν πρόσφατα Ρώσοι και Αμερικάνοι κατά του ISIS)

   Το σχόλιό σας βέβαια είναι πολυ όμορφο, έξυπνο και αντικατοπτρίζει εν μέρει και τη θέση του άρθρου – όταν φυσικά λερώνεις ένα τέτοιο χαλί δείχνεις μεγάλη αποφασιστικότητα, ανεβαίνεις ψυχολογικά και κάνεις επίδειξη ισχύος σε ανθρώπους που (σαν τους Πέρσες) έχουν μεγάλη αδυναμία σε τέοια χαλιά! 😉

   ΤΕΛΟΣ, όσον αφορά αυτό που λέτε πολυ εύκολα λέγεται και 125 φορές πιο δύσκολα γίνεται στην εποχή της χρεωκοπημένης Ελλάδας….

   Προφανώς βέβαια αυτό θα αποτελούσε μακροπρόθεσμα τη βέλτιστη Λύση, να γίνουμε π.χ από άποψη ισχύος κάτι σαν δεύτερο Ισραήλ….

   Όμως αυτή τη στιγμή – πιστεύω θα συμφωνήσουμε όλοι οι καλοπροαίρετοι- πιο εύκολα γίνεται η ανατίναξη παρά η απόκτηση ισχύος;!

   Συμφωνείτε;!

Deja un comentario

Concept by deux creative. Development by Dimitrios Topouzidis