#039 Χαρμόσυνο Αναστάσεως μήνυμα

Ομολογώ ευθαρσώς πως είμαι θύμα της διαφήμισης και μάλιστα της τηλεοπτικής: την ασύρματη τηλεφωνική συσκευή Panasonic που διαφημίζουν αυτόν τον καιρό στα κανάλια, έτρεξα να την προμηθευτώ. Αντί για 24,99 ευρώ την βρήκα στο OTE shop σε προσφορά έναντι 19,99 ευρώ και την «γράπωσα». Χάρη στη Χρύσα Αλεξίου, τη σύντροφο των τελευταίων μου χρόνων περνώ την πιο δημιουργική φάση της ζωής μου. Είμαι νηφάλιος, κάτι που δεν το κατάφερε καμία άλλη πιο μπροστά, και η συσκευή ήταν το πασχαλινό μου δώρο σε αυτήν και την οικογένειά μου, πλέον.

[:]

[:]

Όντας νηφάλιος και δημιουργικός, επέστρεψα να βλέπω τα βράδια τηλεόραση. Στο «Μ» έπεσα τις προάλλες στη σειρά με τις αεροπορικές καταστροφές και τα αίτια των αεροπορικών ατυχημάτων, συγκεκριμένα στο επεισόδιο με την κάθετη πτώση ενός αεροπλάνου το 1998 στη Μαλαισία, όπου η έρευνα απέδειξε πως το έριξε επίτηδες, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, όχι ο συγκυβερνήτης (ο Αντρέας Λιούμπιτς, π.χ.), αλλά ο κυβερνήτης του σκάφους. 98 νεκροί τότε, 150 φέτος.

[:]

Είδα και τον Πάπα στην τηλεόραση να λέει το «Χριστός Ανέστη» σε 40 γλώσσες. Είχα δει ως φοιτητής από κοντά στο Κολοσσαίο την Μεγάλη Παρασκευή τον Πάπα Πάολο τον έκτο, και πάλι εκεί με κάποια χρόνια διαφορά τον Πολωνό Πάπα τον Ιωάννη-Παύλο τον δεύτερο, τον Κάρολο Ιωσήφ Βοϊτίλα, να σηκώνουν τον Σταυρό του μαρτυρίου και σχημάτισα την εντύπωση πως η κορύφωση του Θείου Δράματος για τους Καθολικούς,  είναι η Μεγάλη Παρασκευή. Ο Καθολικισμός είναι μια πένθιμη Θρησκεία. Η Ορθοδοξία είναι αναστάσιμη, χαροποιός και χαρμόσυνη. Προσδοκά ανάσταση νεκρών, και το γιορτάζει με σουβλίσματα, κλαρίνα και χορούς στην ανθισμένη ύπαιθρο. Για τους Καθολικούς και τα παρακλάδια τους η Κυριακή του Πάσχα, είναι μια συνηθισμένη Κυριακή. Για τους Ορθόδοξους είναι η μέρα της Λαμπρής, η μέρα της αγάπης. Δεν κατάλαβα ποτέ τους φίλους μου που γιορτάζουν το Πάσχα σε πρωτεύουσες του εξωτερικού…

Η αγάπη προς τον πλησίον προϋποθέτει την συγχώρεση, την άφεση αμαρτιών. Συγχωρεί τον Αντρέα Λιούμπιτς. Μόνον δια της συγχώρεσης ανασταίνονται οι «χαμένοι» μας φίλοι και η αγάπη που όλα τα υπομένει αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η κινητήριος δύναμις της Αναστάσεως.

Διαδώσετε το χαρμόσυνο μήνυμα: Καλή συγχώρηση, συγχωριανοί!

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού