ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ: Αγίας Σοφίας 7:20 π.μ.

Ή η ανάπλαση, της ανάπλασης, ω ανάπλαση!

Η νέα ανάπλαση της Αγίας Σοφίας έχει ξεκινήσει και οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν.

Η τελευταία δημοσκόπηση της πλέον έγκυρης σ’ αυτό το θέμα δημοτικής εταιρίας ΑΠΑΣ (Αγανακτισμένοι Πολίτες Αγίας Σοφίας) διεξάγεται βάσει του παρακάτω απλού ερωτηματολογίου που δίδεται από σήμερα στους περαστικούς της Αγίας Σοφίας.

Πιστεύετε ότι η νέα ανάπλαση γίνεται:

1) Γιατί η παλιά κράτησε μόνο είκοσι (;) περίπου μήνες και τώρα χρειαζόμαστε κάτι καινούριο. Ή ο κύκλος ζωής της παλιάς ανάπλασης τέλειωσε. Ζήτω η επανάπλαση!

2) Γιατί το να ξυπνάς με κομπρεσέρ στις 7:00 το πρωί είναι κάτι σαν «μουσική για τις μάζες» στη γνωστή πλέον μέσα από νέους χάρτες και ως «Μπουτάρ Πασα Σίτι: Η πόλη-σύμβολο της γερμανοτουρκικής φιλίας και των καλαίσθητων παρελάσεων».

3) Γιατί και οι εργολάβοι πρέπει να ζήσουν. Κλέφτες θέλετε να γίνουν; Αφήστε που  κι ένα περιβάλλον με οδοφράγματα θυμίζει λίγο και τις ιστορικες διαδηλώσεις του Σηάτλ!

4) Γιατί το αυστραλιανής προέλευσης άγαλμα τύπου Ουγκ Χουγκ δίπλα από τη φωτογραφία του Μακένζι χρειάζεται έναν καλύτερο πεζόδρομο που θα το συνδέει αρτιότερα με το ιστορικοκοινωνικό πλαίσιο της κοσμοπολίτικής μας πόλης που έχει μάλιστα τον καλύτερο δήμαρχο του κόσμου (τάδε έφη Χάφινγκτον Ποστ και τοπικά παπαγαλάκια).

5) Γιατί οι καφετέριες της περιοχής έχουν πλημμυρίσει από κόσμο και έχουν ανταποδώσει πλημμυρίζοντας την περιοχή με σκουπίδια και ηχορρύπανση. Οι μεγαλύτερες επιφάνειες γρασιδιού που εικάζεται ότι θα επανατοποθετήσουν θα επιτρέψουν περισσότερους καθήμενους επισκέπτες των ωραίων αυτών καταστημάτων τονώνοντας την κίνηση στον ευαίσθητο εμπορικό τομέα των καφέδων/αναψυκτικών/αλκοολούχων ποτών.

6) Γιατί είστε κακεντρεχείς! Ακόμη δεν είδατε την νέα ανάπλαση και αρχίσατε τα σχόλια και τις επικρίσεις. Περιμένετε επτά μήνες και βλέπετε. Θα γίνει εδώ  “τύφλα να ‘χει το Χάιντ Παρκ.”

7)Γιατί η νέα ανάπλαση δεν θα λύσει το πρόβλημα της περιοχής και θα αποτελέσει χάντρα στους ιθαγενείς του αγάλματος Ουγκ Χουγκ.  Το κύριο πρόβλημα είναι τα σκουπίδια και η ηχορρύπανση των καταστημάτων. Οι κάτοικοι της περιοχής ήδη αναπολούν με νοσταλγία τότε που περνούσαν στα σπίτια τους από τα πεζοδρόμια χωρίς τραπεζοκαθίσματα και τα αυτοκίνητα κατέβαιναν ρυθμικά την Αγίας Σοφίας. Η ζωή ήταν τότε καλύτερη και ευκολότερη, αφού μετά τις 9 όλα ήταν ήρεμα και κοιμόσουν ήσυχα το βράδυ.

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού