#003: Περιμένοντας το πεντάευρω της AEGΕAN

Κάνοντας τσατ τις προάλλες, έκλεισα εισιτήριο με την Aegean καυλωμένος για την Κεφαλλονιά να συναντήσω το απόλυτο ταίρι μου, όπως πίστευα τουλάχιστον με τη βραχνή φωνή και τα πολλά υποσχόμενα αλκοολικά φωνητικά. Έβγαλα την πιστωτική μου και πληκτρολόγησα τον αριθμό, τον αριθμό ασφαλείας και πάει λέγοντας κι είχα το εισιτήριο έτοιμο, με κωδικό κράτησης κλπ. Είχα μια τεράστια στύση όσο κρατούσε η διαδικασία ον λάιν. Έπειτα έπεσε η γραμμή, εκείνη την έπεσε για ύπνο, κι εγώ επίσης στις τέσσερις το πρωί.

Στις εννέα το πρωί, ξύπνησα από την αγχωτική σκέψη, πως δεν ήμουν έτοιμος να συναντήσω την πεντάμορφη στην Κεφαλλονιά: η στύση μου είχε φύγει, έσβησα και το τσατ με τα αισχρόλογα στη λεγάμενη. Μια άλλη φορά, ίσως, είπα μέσα μου, μπήκα στις κρατήσεις της AEGEAN κι ακύρωσα την πτήση μου, ξεκαύλωτος, νηφάλιος και τελών εν πλήρη συνειδήσει πως είχα κάνει το χρέος μου απέναντι στη γκόμενα και την αεροπορική εταιρεία, τον εθνικό μας πλέον αερομεταφορέα.

Δυο μέρες αργότερα η γκόμενα απογοητευμένη φυσικά (θέλω να φαντάζομαι), δεν με πήρε τηλέφωνο, δεν απαντούσε στο φμπ και πάει λέγοντας, αλλά η μάταιη κλίση που περίμενα ήταν από τον Εθνικό μας Αερομεταφορέα. Μια γλυκανάλατη γυναικεία φωνή με πληροφορούσε πως λόγω ακύρωσης της πτήσης μου, έχανα όλα τα λεφτά κι αυτό που δικαιούμουνα ήταν πέντε ευρώ. Χαχα, οφείλω να ομολογήσω πως ήμουν επιθετικός μαζί της: της είπα πως είμαι δημοσιογράφος και θα ξεφωνίσω την εταιρεία της στις εφημερίδες που γράφω, το ΠΟΝΤΙΚΙ πχ και αλλού, κι έτσι έχασα την ευκαιρία να μάθω από πού προέρχονταν τα πέντε ευρώ επιστροφή από μία υπηρεσία που δεν παρήχε. Έπρεπε λέει, όπως έμαθα αργότερα να είχα τσεκάρει το φλέξι: καυλωμένος όπως ήμουνα, σιγά μην έβλεπα το φλέξι: κωλοτρυπίδες έβλεπα, βυζιά να στριμώχνονται για να χαϊδέψουν τη ψωλή μου.

Η AEGEAN παρακράτησε το ποσό που της κατέθεσα μέσω πιστωτικής κάρτας για μια υπηρεσία που δεν μου παρείχε. Δεν με πέταξε στην Κεφαλονιά. Δεν κουβάλησε στον αέρα το πολυθρύλητο σαρκίο μου, μια ον λάιν απλώς συναλλαγή χρεώθηκε εις βάρος μου. Τα 5 ευρώ που μου υποσχέθηκε η κοπελιά στο τηλέφωνο ακόμη τα περιμένω. Για πόσο ακόμα;

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού