ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ – Διαπιστώσεις:


(μετά από 6 σπάνια χιλιόμετρα μεταμεσονύκτιου τζόκινγκ στην παραλία Θεσσαλονίκης)

1) Ο μεγαλύτερος αντίπαλος μας σ’ αυτή τη ζωή είναι οι προσωπικές μας ανασφάλειες, οι ατομικές μας αδυναμίες και η έλλειψη συγκέντρωσης στους στόχους μας. Το τρέξιμο, όμως, σε βοηθάει να βρεις τον εαυτό σου, όπως εξάλλου πιστεύει και ο μεγάλος Ιάπωνας συγγραφέας Χαρούκι Μουρακάμι.

2) Ο νέος σωτήρας της Θεσσαλονίκης ονομάζεται Ιβάν Σαββίδης. Αναμφίβολα, μετά την αναγέννηση του ΠΑΟΚ,  η επαναλειτουργία του Μακεδονία Παλλάς αποτελεί το τελευταίο θαύμα του, αφού κανείς άλλος δεν μπορούσε να αξιοποιήσει “ένα κόσμημα τόσο αυθαίρετα στην τύχη του αφημένο”.

3) Οι ποιητικές συλλογές της Μαρίας Ιγνατιάδου-Καϊλή παραμένουν στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη, ίσως και τρίτη εβδομάδα.  Ελπίζω πλέον να δω εκεί και τις συλλογές του Βασίλη Λαλιώτη, του Σωτήρη Παστάκα, τις μεταφράσεις του γλυκομίλητου Δημήτρη Τριανταφυλλίδη ή ακόμη και τελευταία ποίηματα της Βάλιας Πορνοκούνελου,  το πρώτο ποίημα της οποίας για τον Μπογδάνο δημοσιεύσαμε εμείς εδώ.

4) Ο Σπύρος Παλούκης είναι ο τελευταίος ομιλήτης που ανακοινώνεται στο πλαίσιο της ημερίδας του TEDx Thessaloniki για το 2013.

5) Είναι 2 Απριλίου 2013.

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού