ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ: Μποϊκοτάρετε Περπατώντας στον Ήλιο

Η Ελλάδα είναι η χώρα με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ευρώπη κι εμείς έχουμε την τύχη να ζούμε στη χώρα αυτή.

Ενώ στις 20 Οκτωβρίου 2012 οι συγκάτοικοί μας στην Ευρώπη έχουν ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζουν τον δύσκολο χειμώνα, εμείς αντίθετα κανονίζουμε σε ποια παραλία θα λιαστούμε και θα «μπανιαριστούμε». Η συμμετοχή μας, λοιπόν στο «Μποϊκοτάζ στα Καύσιμα» γίνεται εύκολη και λόγω συνθηκών.

Είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε μια νέα αρχή – και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Λέμε ΟΧΙ στο αυτοκίνητο για μια βδομάδα, ίσως και περισσότερο όσοι μπορούμε -εννοείται ότι κάποιοι το έχουμε εργαλείο για τη δουλειά μας και είναι αιτιολογημένη η επιφυλακτική στάση απέναντι σε μια τέτοια δράση. Όμως σκεφτείτε: το οφείλουμε στον εαυτό μας! Είναι ένας τρόπος αντίδρασης σε όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια! Είναι μέσο έκφρασης της αγανάκτησής μας στις αποφάσεις που έλαβαν κάποιοι ερήμην μας!

Δεν είναι απαραίτητο να βγούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε. Το έχουμε ήδη κάνει και διαπιστώσαμε το αποτέλεσμα: μηδέν! Θα βγούμε στους δρόμους να περπατήσουμε, να κάνουμε ποδήλατο, πατίνια, να συναντήσουμε φίλους μας χωρίς να συνωστιζόμαστε σε λεωφόρους με κίνηση, θα χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μεταφοράς, που δεν είναι τόσο άσχημα όσο διαδίδουν αυτοί που δεν τα χρησιμοποιούν ποτέ και το αυτοκίνητο έχει γίνει προέκταση των ποδιών τους! Θα μάθουμε στα παιδιά μας –στο μέλλον μας- ότι υπάρχει ένα καλύτερο αύριο, που η όμορφη μέρα και η βόλτα μας δεν είναι συνιστώσες ενός γκαζιού κι ενός φρένου.

ΟΧΙ στα καύσιμα λοιπόν, για να αισθανθούμε ότι μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε όλη αυτή την παράνοια των παρανοϊκών ημερών που διανύουμε!

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού