ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ Η Άλλη Όψη του Φαίνεσθαι

(Ένα Εναλλακτικό Σενάριο)

Τρίτη 24 Ιουλίου. Η Βούλα γύρισε αποκαμωμένη από την απογευματινή εξοντωτική και πολύωρη προπόνηση. Έμειναν δύο μόλις μέρες για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Σχεδόν μια ολόκληρη ζωή προετοιμάζεται γι’αυτό το παγκόσμιο γεγονός. Χρόνια στέρησης και πειθαρχίας ανταμείφτηκαν με την απόκτηση πολλών μεταλλίων και διακρίσεων και με τη θέση της στην ελληνική αποστολή για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση.

Το εισιτήριο για το Λονδίνο είναι γι’αυτήν η απόδειξη πως οι κόποι της δεν πήγαν χαμένοι. Στη βαλίτσα της εκτός από τη γαλάζια φανέλα και τα κοκαλάκια για τα ξανθά μαλλιά της βρίσκονται οι ελπίδες όλων των Ελλήνων καθώς και των πολλών χορηγών της.

Λίγο πριν πέσει για ύπνο άνοιξε τον υπολογιστή της και μπήκε στο λογαριασμό του Τούιτερ για να περάσει την ώρα της. εξάλλου, πώς να καλέσεις επτά χιλιάδες «φίλους» στο σπίτι σου; Με τον περιορισμένο χρόνο που διαθέτει μάλλον είναι πιο εύκολη η διαδικτυακή επικοινωνία. Λίγο πριν κλείσει τον υπολογιστή και πέσει για ύπνο και ενώ ένα ενοχλητικό έντομο χώνει την προβοσκίδα του στο χέρι της, αφήνοντας μια ανεπαίσθητη φλεγμονή, διαβάζει ένα αστειάκι που κάποιος ανώνυμος είχε λίγη ώρα πριν αναρτήσει.

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!».

Χαμογέλασε και χωρίς να δώσει σημασία αν το ανέκδοτο ήταν καλύτερο από εκείνο με τον Τοτό ή εκείνο με τους Πόντιους ή τα άλλα που άκουσε την προηγούμενη ημέρα στην προπόνηση με τον Άγγλο, το Γερμανό και τον Έλληνα μετακίνησε τον κέρσορα προς το ανατιτίβισμα (κοινώς ριτουίτ). Πριν προλάβει ο δείκτης του χεριού της να πατήσει το αριστερό κλικ του ποντικιού και ενώ τα κλιματιστικά στις γύρω πολυκατοικίες δούλευαν στο φουλ, γίνεται γενικό μπλακ άουτ στην περιοχή στέλνοντάς την λίγο νωρίτερα στο κρεβάτι της.

Δύο ημέρες μετά παρακολουθεί από κοντά την φαντασμαγορική τελετή έναρξης της αναβίωσης του ολυμπιακού ιδεώδους με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και άγχους για τη μέρα που θα αγωνιστεί. Κάπου στην άκρη του μυαλού της βρίσκεται και ο συναθλητής της Χονδροκούκης ο οποίος μία μέρα πριν αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Λίγες μέρες μετά και ενώ εκατομμύρια μάτια στέλνουν από το δέκτη τους τη θετική τους ενέργεια με δορυφορικές ακτίνες, η Βούλα καταφέρνει να βγει πρώτη στο τριπλούν.

Ρίγη συγκίνησης προκαλούνται σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Κατά την άφιξή της στήνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τιμητική εκδήλωση στο αεροδρόμιο με τιμές που αποδίδονται στους σύγχρονους ημίθεους, ενώ ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος όπως και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων προβαίνουν σε δηλώσεις θαυμασμού για την νεαρή αθλήτρια. Η ίδια αφιερώνει το μετάλλιό της στο Βούλγαρο προπονητή της και σε όλους τους Έλληνες, ενώ οι χορηγοί της τρίβουν τα χέρια τους.

Ακόμα και αν δεν τα καταφέρει στις επόμενες αθλητικές διοργανώσεις έχει μαζέψει δόξα και τιμή που μπορούν να διαρκέσουν για δύο ζωές τουλάχιστον καθώς επίσης και συμμετοχή στο επόμενο σποτάκι της Αντίντας ή ακόμα και κάποια θέση στα έδρανα της βουλής ή στα γραφεία της τοπικής αυτοδιοίκησης ή έστω μια μόνιμη θέση στο δημόσιο.

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού