Παρουσίαση του 7ου τεύχους του περιοδικού Intellectum

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H συντακτική ομάδα του περιοδικού Intellectum σας προσκαλεί την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011, στις 20:30, στον Πολυχώρο «Ο Βαλαωρίτης στην Καποδιστρίου» (Καποδιστρίου 9, Θεσσαλονίκη), σε εκδήλωση-πάρτυ για την έκδοση του 7ου τεύχους, το οποίο κυκλοφορεί από τις 28 Δεκεμβρίου 2010 σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία (ΙΑΝΟΣ, Πρωτοπορία, Lexis κ.α.) με τιμή 5 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα λάβει χώρα ένα μικρό εικαστικό γεγονός-έκπληξη για όλους τους παρευρισκομένους.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Θα διατίθεται δωρεάν μπουφές.

Στο 7ο τεύχος, υπάρχουν μεταξύ άλλων άρθρα για τον Ασσάντζ (ιδρυτή της Wikileaks), την εικονική επανάσταση του Facebook, την απαγόρευση της μπούρκας στην  Ευρώπη, τα μέτρα κατά του καπνίσματος, την ουτοπία, τις φιλοσοφικές θέσεις του Νίτσε και του Κίρκεργκορ για το φθόνο και την μνησικακία, καθώς και μια σειρά πρωτότυπων άρθρων για την οικονομική κρίση.

Τέλος, φιλοξενείται συνέντευξη με τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή  διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων William Schabas (διευθυντή του Ιρλανδικού Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) για το  ρόλο της πολιτικής στο διεθνές ποινικό δίκαιο και την επιλεκτική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συντελεστές Έκδοσης 7ου Τεύχους

Στο παρόν τεύχος έγραψαν οι:
Βίκτωρ Τσιλώνης, Αθηνά Αυγητίδου, Παντελής Ραδίσης, Γιώργος Γρόλλιος, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Ελένη Λαλούμη, Αγγελική Κιτρίνη, Διονύσης Γρανάς, Βασιλική Τσακίρη, Σωτήρης Γάκος, Αλέξης Καζαντζίδης, Ελισάβετ Γρηγοριάδου, Χάρης Πεϊτσίνης, Chantel Tatoli, Irit Ballas, William Schabas.

Σκίτσα: Δημήτρης Καρλαφτόπουλος, Λίλα Αγραφιώτη

Επίσης συμμετείχαν οι φωτογράφοι: Oliver Stahmann, Δη?ήτρης Μπαλάσκας (www.untitledimages.gr), Αργύρης Λιαπόπουλος, Γιώργος  Νέσης, Γεωργία Κουτσιάνου, Ορχάν Τσολάκ

Το 7ο τεύχος σχεδιάστηκε από τον γραφίστα Μιχάλη Καρακώστα (www.mkdesigns.eu), ενώ το σκίτσο του εξωφύλλου ανήκει στον Δημήτρη Καρλαφτόπουλο.

Επιμέλεια τεύχους: Σοφία Γιοβάνογλου, Διαμαντής Κρυωνίδης, Γιώτα Φυτανίδου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κείμης Κρυωνάς, Blogger

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση intellectum@intellectum.org .

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού