Σχόλιο Εποχής: Παιδεία

       Tο θέμα της παιδείας και ειδικότερα της ανώτατης εκπαίδευσης μονοπώλησε και φέτος το ελληνικό ενδιαφέρον, αυτή τη φορά με την προτεινόμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο-πλαίσιο για τη λειτουργία των ΑΕΙ. Οι μαζικές καταλήψεις, οι διαδηλώσεις, οι διαξιφισμοί στα αμφιθέατρα και στα ΜΜΕ, τα επεισόδια, η απονέκρωση των ΑΕΙ και οι συλλήψεις δημιούργησαν ξανά ένα ιδιότυπο, πολύχρωμο αλλά και δυσάρεστο ψηφιδωτό.

       Μέσα σ’ αυτό τον ορυμαγδό γεγονότων και αντιδράσεων, το περιοδικό Intellectum παρακολούθησε την ημερίδα του ομίλου Αριστερά Σήμερα (ΑΡ.ΣΗ.) στις 1 Νοεμβρίου 2006 στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Σ’ αυτή συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου: ο πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος, ο ομ. καθ. Δημήτρης Μαρωνίτης, η επικ. καθ. Ιφιγένεια Καμτσίδου, ο καθ. Λόης Λαμπριανίδης, η αν. καθ. Σάσα Λαδά, ο καθ. Γιάννης Μυλόπουλος, ο αν. καθ. Νίκος Παπαμίχος, η επικ. καθ. Μαρία Ρεπούση και ο καθ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης που διατύπωσε την εναλλακτική πρόταση του ομίλου για την ανώτατη εκπαίδευση.

     Στον άτυπο «φάκελο» (Φάκελος : Ανώτατη Εκπαίδευση) που ακολουθεί περιλαμβάνονται οι ομιλίες των κ.κ. Παπαγιαννάκη, Μάνθου, Μαρωνίτη, Καμτσίδου, Λαμπριανίδη, Μυλόπουλου και Λαδά, χάρις στην ευγενική άδεια των διοργανωτών να ηχογραφήσουμε την εκδήλωση.

 

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού