Προλεγόμενα

της Συντακτικής Ομάδας του Inter Pares

Μετά από 14 μήνες σας παραδίδουμε με μεγάλη χαρά το δεύτερο τεύχος του Inter Pares. Ορισμένα από αυτά που οραματιστήκαμε είναι η αλήθεια ότι δεν επαληθεύτηκαν στο επίπεδο που θα επιθυμούσαμε. Ωστόσο αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο η εδραίωση μίας κουλτούρας με συνθετικά στοιχεία την πολλαπλότητα, τον διάλογο και την σύνθεση.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η επανέκδοση αυτού του εντύπου ήταν μία όχι εύκολη υπόθεση στο μέτρο που αυτό αποτελεί μία προσπάθεια ακηδεμόνευτη και αχειραγώγητη χωρίς τη συνδρομή κάποιου φορέα. Από αυτή την άποψη διαψεύδει όσους θεωρούσαν ότι τέτοιου είδους κινήσεις είναι μεσοπρόθεσμα καταδικασμένες. Επίσης για λόγους αβρότητας και μόνο πρέπει να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας θυμόντουσαν από καιρού εις καιρόν έστω και με υβριστικά σχόλια στα παραταξιακά έντυπά τους. Τους καλούμε την επόμενη φορά να καταθέσουν τις απόψεις τους απευθείας στις σελίδες του περιοδικού.
Φιλοδοξούμε να σας παρασύρουμε στους δρόμους ενός πολιτικού λόγου που διαπνέεται από τον αέρα της ελευθερίας και εμπνέεται από τις ιδέες της ανατροπής. Που θίγει θεσμούς και κακώς κείμενα και προσφέρει άσυλο σε όσους προτιμούν να συμμετέχουν στην ερεθιστική διαδικασία του προβληματισμού και όχι της παθητικής παραίτησης.
Σε επίπεδο συμβολισμού το έντυπο έρχεται λίγο πριν το κορυφαίο πολιτικό γεγονός της χρονιάς για την πόλη μας, τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κινητοποιούμαστε και συγκρουόμαστε με τη λογική της απάθειας, της αντιδραστικότητας και της αδράνειας.
Εμπλουτισμένη με νέες απόψεις και ιδέες καθώς και με τη συμμετοχή φοιτητών από άλλες πανεπιστημιακές σχολές πέραν της Νομικής, όπως επίσης και από φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου, το περιοδικό συνδέεται με την κοινωνία της πόλης, επικοινωνεί, εκφράζει και εκφράζεται από αυτήν.
Πιστεύουμε ότι οι βασικές επιδιώξεις της προσπάθειας αυτής δικαιώνονται και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε. Αυτό όμως που μας εμπνέει είναι ότι βλέπουμε πέρα από τις ιδέες να ανανεώνονται και οι ελπίδες.

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού