Main Navigation

(Ελληνικά) ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ Η Υπόθεση Παπαχρήστου και η Δικαιοσύνη της Αδικίας

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Griego y Inglés Estadounidense.

, , , ,

5 Responses to (Ελληνικά) ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ Η Υπόθεση Παπαχρήστου και η Δικαιοσύνη της Αδικίας

 1. Μαρία Μοσχονά 26 \d\e julio \d\e 2012 a las 07:50 hrs. #

  Οι δικαιολογίες τύπου “δεν είμαι ρατσίστρια, έχω Βούλγαρο προπονητή” μάλλον χειροτέρεψαν τη θέση της. Αν δεν ξέρει γεωγραφία ας μάθει ότι Βουλγαρία δεν είναι στην Αφρική. Αν δεν ξέρει ιστορία ας μάθει ότι ακόμη και ο Χίμλερ έλεγε “ξέρουμε όλοι καλούς Εβραίους”….

  Στους Ολυμπιακούς οι αθλητές καλούνται να διαγωνιστούν δίπλα σε αθλητές από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ….΄Δυτικού Νείλου’. Καλώς αποπέμφθηκε από την αποστολή.

 2. Σοφία Χριστοφορίδου 26 \d\e julio \d\e 2012 a las 09:08 hrs. #

  Για άλλη μια φορά επιδιδόμαστε ως κοινωνία σε πλειοδοσία υποκρισίας. Και το λέω αυτό χωρίς να με εκφράζει ούτε στο ελάχιστο το “αστειάκι” της αθλήτριας. Όμως είμαστε σίγουροι ότι οι υπόλοιποι αθλητές της ελληνικής αποστολής δεν είναι ρατσιστές ή δεν ψήφισαν ΧΑ; Ή απλώς μας αρκεί που δεν το δήλωσαν στο φέισμπουκ ή το τουίτερ ή κι αν το έκαναν εμείς δεν το ξέρουμε; Αν η Παπαχρήστου τιτίβιζε το ίδιο σχόλιο στις αρχές Μαϊου αμφιβάλλει κανείς ότι θα αγωνιζόταν;Η Παπαχρήστου μας “ντροπιάζει” ως έθνος στην παγκόσμια ολυμπιακή κοινότητα και την αποβάλλουμε από τους αγώνες. Το μισό εκατομμύριο ψηφοφόρων της ΧΑ μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα αλλά… τι μπορεί να κάνει κανείς σε αυτή την περίπτωση; (Εξάλλου και στον δυτικό, “πολιτισμένο” κόσμο έναντι του οποίου αισθανόμαστε ντροπή υπάρχουν φιλοναζιστικά κόμματα – αν και στην παρανομία- οπότε τι να μας πουν και οι “κρίνοντες” λαοί;). Και τελικά σώθηκε το Ολυμπιακό Ιδεώδες; (οι αρχαίοι μας πρόγονοι θα μπορούσαν με μεγάλη ευκολία να χαρακτηριστούν πολύ πιο ρατσιστές σε σχέση με την Παπαχρήστου αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση). Κι αν δεν είμαστε σίγουροι ότι σώθηκε το Ιδεώδες προτείνω οι αθλητές άλλων χωρών θα περάσουν από έλεγχο κοινωνικών φρονημάτων μαζί με τον αντιτόπινγκ έλεγχο.
  Συμφωνώ με το δυσανάλογο της ποινής και τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει. Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να αγωνιστεί και να έχει από πίσω της τους συνήθεις υπόπτους να σχολιάζουν(-με) περί της προσβολής του Ολυμπιακού Ιδεώδους και να αυτομαστιγωνόμαστε για το γεγονός ότι είμαστε (οχι μόνο κατά βάθος) ένας ρατσιστικός λαός, που αρέσκεται στις απλουστεύσεις, βλέπει παντού εχθρούς και συνωμοσίες και δίνει μάχες υπέρ του έθνους στην ιντερνετική σφαίρα. Και μετά θα ήθελα η Παπαχρήστου να είχε κερδίσει ένα μετάλλιο και τότε όλοι θα σηκώναμε την κουνουπιέρα που σκέπαζε το πρόσωπό μας και θα πανηγυρίζαμε.

 3. vasilis 27 \d\e julio \d\e 2012 a las 04:51 hrs. #

  Πριν απο όλα, δεν είναι τυχαίο αστειάκι , ούτε εκ παραδρομής δημοσιεύτηκε. Η Βούλα “ακολουθεί” στο τουίτερ – χαζοτιτιβιζοντας ως επί το πλείστον – και επικροτεί και παροτρύνει τον Κασιδιάρη, επίσης “ακολουθεί” τη Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Κορίνθου, και γενικά απο μια βιαστική ματιά στη δραστηριότητά της στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι η ιδεολογία της είναι παρόμοια -αν οχι ταυτόσημη- με του Κασιδιάρη.

  Επικαλούμαι και εγώ την αρχή της αναλογικότητας και ισχυρίζομαι ότι η “ποινή” που της επιβλήθηκε είναι μικρή, αναλογικά με τη βαρύτητα του παραπτώματός της, ότι θα έπρεπε να της απαγορευθεί να φορά το εθνόσημο για 5 χρόνια -λέμε τώρα.

  Βέβαια, δεν είμαι ούτε αρμόδιος, ούτε δικαστής. Ούτε άλλωστε και εσείς.

  ΥΓ και για να απαντήσω στο υποφώσκον ερώτημα: μου ειναι παντελώς αδιάφορο αν η χώρα (;) χάσει ένα μετάλιο. Θα ήταν το εφιαλτικότερο σενάριο να πάρει μετάλιο και να πρέπει να ακούμε από όλα τα ΜΜΕ κάποιο εθνορατσιστικό της παραλήρημα, ή να πρέπει να τη βλέπουμε φωτογραφία με το μετάλιο και το Κασιδιαρη αγγαλια. ευχαριστώ για την υπομονή σας.

  • (Ελληνικά) Βίκτωρ Τσιλώνης 27 \d\e julio \d\e 2012 a las 05:58 hrs. #

   Καλημέρα Βασίλη!

   Σ’ ευχαριστούμε για την κατάθεση και της δικής σου γνώμης, η οποία μάλιστα είναι από τη δική της σκοπιά τεκμηριωμένη.

   Προσωπικά πάντως το θέμα του πιθανού ελληνικού μεταλλίου και του ρεκόρ μου είναι σχεδόν αδιάφορο.

   Αυτό που υπάρχει ίσως όμως ως ερώτημα στη σκιά (και χαίρομαι ειλικρινά που το αναφέρεις) είναι το πόσο δίκαιο είναι τελικά να αποκλείσεις έναν αθλητή που τα τελευταία τέσσερα χρόνια της ζωής του έχει επενδύσει χιλιάδες ώρες (τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα 4 x 6 μέρες την εβδομάδα x 208 εβδομάδες περίπου = 4992 ώρες χονδρικά) για ένα τιτίβισμα.

   Γιατί γι’ αυτό και μόνο κρίνεται και όχι για τα προηγούμενα, μη δυνάμενα πειθαρχικού έλεγχου, σχόλια και συζητήσεις με τον Κασιδιάρη και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.

   • Ηλίας 27 \d\e julio \d\e 2012 a las 09:11 hrs. #

    Και έκφραση πεποίθησης να ήταν – που δεν ήταν – την αποκήρυξε σαφώς, ακομα και ως αστείο.
    Ο αποκλεισμός της από την Ελληνκή και τη Διεθνή Ολυμπιαική Επιτροπή λόγω ενδεχόμενων εικαζόμενων πεποιθήσεων που δεν συνάδουν με το Ολυμπιακό ιδεώδες αποτελεί ακύρωση θυσιών και κόπων της μισής ζωής αυτού του κοριτσιού (δεν της το χάρισε κανείς – με τους κόπους και τις θυσίες της έφθασε εκεί που έφθασε),ποδοπάτηση της προσωπικότητας, ποινή απέιρως δυσανάλογη με την τιμωρητέα πράξη, αν θεωρήσουμε την εικαζόμενη πεποίθηση ως τιμωρητέα πράξη και κατάφωρη δυσμενή διάκριση λόγω εικαζόμενης γνώμης (cogitationis poena nemo patitur).
    Δεν ντοπαρίστηκε, πως της στερούν τη δικαιωματική της συμμετοχή.
    Μπορούσαν να κινήσουν πειθαρχική διαδικασία αφού επιστρέψει.Η δε διαδικασία που ακολουθήθηκε ως προς το ιερό και Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ακρόασής της προκαλεί ντροπή, υποκρισία και αηδία για το θεσμό των Ολυμπιακών αγώνων και των διαχειριστών του.

Deja un comentario

Concept by deux creative. Development by Dimitrios Topouzidis