#008 Δύο μέτρα και δύο ΚΤΕΛ

Το καλοκαίρι που μόλις μας πέρασε, το ΚΤΕΛ Λάρισας έκανε διαφήμιση των θερινών δρομολογίων από και προς Πλαταμώνα. Ευκρινείς και καλοτυπωμένες αφίσες σε διάφορα σημεία της λουτροπόλεως ενημέρωναν τους ενδιαφερόμενους για τα τακτικά δρομολόγια με την υποσημείωση: Πλαταμώνας-Λάρισα 5 ευρώ, Πλαταμώνας-Λάρισα μετ’ επιστροφής 7 ευρώ. Όταν χρειάστηκε να πάω Λάρισα για δουλειές, είπα στον εισπράκτορα να μου κόψει ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής και προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα πως εισιτήριο μετ’ επιστροφής κόβεται μόνον από Λάρισα προς Πλαταμώνα κι όχι το αντίστροφο, επειδή δεν έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης των εισιτηρίων.

Έκοψε λοιπόν, από του αλήστου μνήμης σύνεργο των εισπρακτόρων δύο λεπτά παραλληλόγραμμα χαρτάκια υποκίτρινου χρώματος Νο 143337 και Νο 143338 ως αντίτιμο του εισιτηρίου των 5 ευρώ. Οι μόνοι που διαμαρτυρηθήκαμε, ήμασταν δυο-τρεις ασπρομάλληδες: για μια στιγμή επαληθεύσαμε την προφητεία πως η επόμενη εξέγερση  θα βασίζεται στην κοινωνική ανυπακοή και θα γίνει από τους παππούληδες της τρίτης ηλικίας.

Η νέα γενιά με τα καλώδια περασμένα στ’ αυτιά, φαίνεται πως έχει χάσει τα κοινωνικά της αντανακλαστικά, δεν μας άκουγε καν: έχει παραιτηθεί από τα δικαιώματα του πολίτη, χαμένη στο ξενύχτι και τον ολοήμερο ύπνο και μόλις ανοίξει τα μάτια της, αργά πολύ αργά το απόγευμα, συνδέεται αμέσως με τα καλώδια μιας εικονικής αναπαράστασης όπου ο καθένας ζει τη δική του ψηφιακή ψευδαίσθηση με πολλές φωτογραφίες, πολλές μουσικές και άπειρη προσωπική μαγκιά.

Μια θέση πιο πίσω δυο καλόπαιδα ανωτέρας μόρφωσης και συντηρητικής ένδυσης γύρω στα τριανταπέντε,συνέχισαν τη μετριοπαθή κι ευπρεπή τους κουβέντα για το αν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν φορέας πολιτισμού ή κατακτητής…

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού