ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ: Απομεινάρια Μιας Ημέρας Εκλογών

Ο Γιάννης Ιωαννίδης καταποντίστηκε από τον αντάρτη του γάλακτος Απόστολο Τζιτζικώστα.  Μετά τα αποτελέσματα του «Σταθερά Μπροστά» του Αντώνη Σαμαρά, ο Ιωάννης Ιωαννίδης θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει τον ίδιο επικοινωνιολόγο. Το σύνθημα «Ψηφίζω κόουτς», που υποτίθεται ότι ήταν «πιασάρικο» αγγίζοντας και τις νεαρότερες ηλικίες, χλευάστηκε όσο τίποτε άλλο στα άκυρα ψηφοδέλτια της ασπρόμαυρης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όσοι λίγοι πίστευαν ότι ο κόουτς θα κέρδιζε επιτέλους  τον πρώτο μεγάλο τελικό της ζωής του διαψεύστηκαν οικτρά.

Αν πιστεύει κανείς ότι οι Έλληνες είναι ο πιο απελπισμένος σήμερα λαός του πλανήτη αξίζει να το ξανασκεφθεί. Στην Ιταλία το κόμμα με τίτλο κάτι σαν «Αλλαγή στην Ευρώπη με τον Τσίπρα» πήρε 4%. Η Ελλάδα πάντως δεν άλλαξε ακόμη καθόλου και τον Τσίπρα τον έχουμε πολύ καιρό στην αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας όμως άλλαξε. Από το «Θα καταργήσουμε τα Μνημόνια» πήγαμε στο «Tα Μνημόνια θα τα καταργήσει ο λαός» και τώρα στο «Θα διαπραγματευθούμε καλύτερα» με τα λιοντάρια πόσο κρέας θα μας φάνε.

Το 3% διαφορά αποτελεί μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αν και το ποσοστό δεν είναι ικανό σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά για την αποσταθεροποίηση της χώρα ή για εκλογές. (Όποιος περίμενε ότι μπορεί να γίνουν μπορεί τώρα στον καθρέφτη του να κοιτάξει γραμμένη τη λέξη βλάκας).

Αν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι θα κυβερνήσουν στις επόμενες εκλογές (γενικά αναμενόμενο), ίσως θα πρέπει να μάθουν από τώρα ποιος θα κυβερνήσει στις μεθεπόμενες. Η Χρυσή Αυγή. (Να θυμάστε στο intellectum.org  το διαβάσατε πρώτα).

Η Μαρί Λεπέν επελαύνει παίρνοντας όλα από τον Ολάντ και τη Γαλλική δεξιά σε ένα ευρωπαϊκό τοπίο που θυμίζει τόσο επικίνδυνα την εποχή του μεσοπολέμου πριν τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.  Α, συγγνώμη, τον Γ’ ήθελα να πω.

Ο Βάσσος δεν χτενίστηκε, η γάτα δεν έσκουξε, το σκυλί δεν γαύγισε και ελάχιστοι Έλληνες πολίτες τήρησαν την υποχρέωσή τους να είναι μέλη στις Εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων. Όταν τις επιτροπές αυτές τις καταργήσει ο νεοφιλελευθερισμός (για λόγους κόστους) ή ο φασισμός (για λόγους δημοκρατίας), μην διαμαρτυρηθείς Βασιλάκη.

Το μέγα ηθικό δίδαγμα: Δεν αρκεί να κάνεις προβλέψεις. Θα πρέπει να είσαι σε θέση κατόπιν να τις αξιοποιήσεις.

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού