ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Τα Σύκα Σύκα και τα Σκάφη (του Καμμένου) Σκάφη


Ώστε ο κ. Καμμένος έχει στην κατοχή του πολυτελές σκάφος, το οποίο είναι δηλωμένο σε υπεράκτια (οφ σορ) εταιρεία, σε βρετανικό νησί. Ο πατήρ του φέρεται στα χαρτιά ως ιδιοκτήτης, κι αυτός ως καπετάνιος! Παστρικές δουλειές. Κι όπως άκουγα εχθές την ανεκδιήγητη εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι και “νόμιμες” και “ηθικές”!

Δύο απλές παρατηρήσεις:

1) Για να τελειώνουμε με αυτό το “ό,τι νόμιμο και ηθικό” – που εκτόξευσε πρώτος το άλλο “πατριωτάκι” ο Βουλγαράκης. Όταν ο Χίτλερ, για παράδειγμα, επέβαλε το 1934 τους Νόμους της Νυρεμβέργης, που στόχευαν στη σταδιακή γκετοποίηση και εξόντωση των Εβραίων, θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η πρωτοβουλία του ήταν απολύτως “νόμιμη”, αφού οι διατάξεις αυτές είχαν θεσπιστεί από το γερμανικό κράτος. Ηταν όμως “ηθική”; Η απάντηση περιττεύει.

2) Ο κ. Καμμένος δεν χάνει ευκαιρία με το γνωστό του ύφος (θυμίζει βέβαια κομπάρσο σε βαγκνερική όπερα που ουρλιάζει για να εντυπωσιάσει το κοινό ενός χωριού) να στηλιτεύει ως νέος Κάτων το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Ομως ως γνήσιο “ανεξάρτητο ελληνόπουλο” γιατί δεν δήλωσε το σκάφος στην χώρα του, ώστε να πληρώσει τους φόρους που όφειλε και ν’ αποδείξει το πατριωτικό του φρόνημα; Οι ψηφοφόροι του έχουν άραγε τη δυνατότητα να κρύβουν τα λεφτά τους σε παράκτιους παραδείσους; Όχι βέβαια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ο κ. Καμμένος είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής ελίτ που καταγγέλλει. Σαρξ εκ της σαρκός της. Οπότε ας το βουλώσει επιτέλους γιατί μας εχει ξεκουφάνει, κι ας πάει να κάνει διακοπές στο paradiso που έχει αράξει το σκάφος του. Εμείς στο ελληνικό inferno θ’ αντέξουμε και χωρίς να τον βλέπουμε να κουνάει καθημερινά το χοντρό του δάχτυλο!

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού