Οι Υψηλές Προσδοκίες μιας Νόσου

Μολονότι  «γνώριζα» το συγγραφέα, δεν είχα πληροφορηθεί τίποτα για την έκδοση του μυθιστορήματος «Η Νόσος των Εραστών» από τον ίδιο ή έστω από μακρινούς γνωστούς και φίλους. Ανακάλυψα, λοιπόν, με μια στιγμιαία αλλά έντονη έκπληξη, το μυθιστόρημα τυχαία μια μέρα, κατά τη συνήθη βόλτα μου σ’ ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών. Ανοίγοντας προς τα έξω το εξώφυλλο, βλέποντας τη φωτογραφία και το λιτό βιογραφικό, διαπίστωσα αμέσως ότι δεν είχα κάνει λάθος: ήταν ο Κυριάκος Γιαλένιος που ήξερα, αυτός που «κατά καιρούς αρθρογραφούσε σε περιοδικό» ποικίλης ύλης στη Θεσσαλονίκη, «ενώ τα τελευταία εφτά χρόνια εργάζεται στην αλυσίδα βιβλιοπωλείων ΙΑΝΟΣ».

Κάπως έτσι αποφάσισα να αγοράσω το μυθιστόρημα προς τιμήν αυτού του «άγνωστου φίλου», με τη βλακώδη –όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων– ενδόμυχη πεποίθηση ότι επρόκειτο «περί ακόμη ενός μυθιστορήματος», χωρίς δηλαδή ιδιαίτερη λογοτεχνική αξία. Γρήγορα όμως διαψεύστηκα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:https://intellectum.org/wp-content/uploads/2012/04/ITL08_100101_Oi-Ypsiles-Prosdokies-mias-Nosou_Konstantinos-Melissas.pdf

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού