Ταξίδι στο ιαπωνικό τραύμα

Άρπαξε το τηλεκοντρόλ και έκλεισε το κλιματιστικό Χιτάτσι. Κρέμασε το φορητό Τοσίμπα του, το Πανασόνικ κινητό με την οθόνη υγρών κρυστάλλων και έκλεισε την πόρτα πίσω του. Στην είσοδο της πολυκατοικίας τον περίμενε ένα Τογιότα Άουρις για να τον μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Η βαλίτσα του ήταν γεμάτη περιοδικά Μάνγκα και βιβλία με παράξενες ιστορίες με δράκους, υπερφυσικά όντα, φαντάσματα και ζώα με  υπερφυσικές ικανότητες, όπως η αλεπού κιτσούνε, το ρακούν τανούκι και η γάτα μπακενέκο, για να περάσουν ευχάριστα οι πολλές ώρες της πτήσης. Ήταν τόσο ανυπόμονος να συναντήσει επιτέλους αυτόν τον περίεργο, φιλήσυχο λαό που με τη νοοτροπία και την εργατικότητά του κατάφερε να καταλάβει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και να παρακολουθήσει από κοντά το λιγοήμερο φεστιβάλ μιας από τις περισσότερο τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο. Καθισμένος αναπαυτικά στη θέση του αεροπλάνου έβγαλε από την τσάντα του να διαβάσει το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

ΗΜEΡΑ 1η : «Οι Δρόμοι με τις Κερασιές»

Επίσκεψη στους πολύχρωμους κήπους των νησιών της «Χώρας του Ανατέλλοντος  Ηλίου». Στη μακρινή αυτή χώρα της Ανατολής με τα περίεργα έθιμα και την ξεχωριστή κουλτούρα, ο ήλιος και η φύση λατρεύτηκαν όσο πουθενά αλλού. Η σημαία της Ιαπωνίας δεν απεικονίζει παρά έναν ολοπόρφυρο ήλιο στο κέντρο, ενώ το όνομά της αποτελείται από το συνδυασμό δύο ιδεογραμμάτων που σημαίνουν ήλιος και αρχή αντίστοιχα. Ανάμεσα στις ανθισμένες κερασιές και στα μονοπάτια μπορεί κανείς να δει γκέισες ντυμένες με κιμονό σε εντυπωσιακά χρώματα και σχέδια και το χαρακτηριστικό τους χτένισμα. Ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί από τις γκέισες με συνοδεία των μουσικών οργάνων σαμισέν ανάμεσα σε μεγαλόπρεπους ναούς Σίντο, σε κάστρα και στο αυτοκρατορικό παλάτι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://intellectum.org/wp-content/uploads/2012/04/ITL08_108111_Taxidi-sto-Iaponiko-Trauma_Eleni-Laloumi.pdf

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού