Ντεπτόκρασυ

Iσως δυο εκατομμύρια πολίτες είδαν τις τελευταίες εβδομάδες τη Χρεοκρατία. Ως πρόσφατα λίγοι φαντάζονταν πως θα μπορούσε ένα τέτοιο ντοκυμανταίρ να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου, και μάλιστα να γεννήσει ενθουσιασμό. Με τη ραγδαία εξάπλωση της μαζικής κινητοποίησης και τη σαφή ριζοσπαστικοποίηση του πολιτικού σώματος, η επιτυχία του μας μοιάζει τώρα σχεδόν φυσιολογική. Αλλά σ’ αυτές τις διαδικασίες ακριβώς το ίδιο το Ντεπτόκρασυ (Debtocracy) έπαιξε ζωτικό ρόλο. Ιδέες που προηγουμένως κυκλοφορούσαν μόνο μεταξύ κάποιων διανοούμενων και πολιτικών ομάδων, τις μετέφερε στο μεγάλο κοινό. Με άρτια αισθητική και ακαταμάχητη λογική. Γι’ αυτό και τρόμαξε, γι’ αυτό και πλήρωσε ακριβά τη δημιουργία του ο Άρης Χατζηστεφάνου.

Το ντοκυμανταίρ αυτό φτιάχτηκε, με ελάχιστα μέσα, από μια παρέα νέων ερευνητών και καλλιτεχνών. Είπε αυτά που ως σήμερα η επίσημη αριστερά δεν λέει. Ή μάλλον, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην αφήσει ν’ ακουστούν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://intellectum.org/wp-content/uploads/2012/04/ITL08_038_Debtocracy-GR_Spyros-Marketos.pdf

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού