Κρίση των Κρίσεων

H Κρίση είναι ένα νησί στη μέση του ωκεανού. Την π.Κ.* περίοδο, η Κρίση δεν υπήρχε καθώς ήταν ενωμένη με την ήπειρο Ευημερία, στο σημείο όπου σήμερα βρίσκονται οι χώρες Οικονομία και Ηθική.

Η σημερινή Κρίση ήταν η πιο ανεπτυγμένη και η πιο προνομιούχα περιοχή της ηπείρου. Με το εύφορο σώμα της καλυμμένο με το πολύχρωμο φόρεμα από κλωστές πλούσιων καλλιεργειών, τα πυκνά δάση και τα ορμητικά ποτάμια να πέφτουν στην πλάτη της στεκόταν καμαρωτή μπροστά στη θάλασσα, και αγνάντευε τον ορίζοντα.

Οι κάτοικοι της Ευημερίας ονομάζονταν « Όλοι» και όλοι ήταν ίσοι μεταξύ τους. Η επίσημη γλώσσα τους ήταν το «κοινό συμφέρον» και η ζωή τους οργανωμένη σε κοινόβιες ομάδες. Η οικονομία της χώρας βασιζόταν στην εργασία όλων, οι αμοιβές των οποίων εξαρτώνταν από τις ικανότητες τους και κανείς δε δικαιούνταν μόνιμη θέση εργασίας σε κανέναν τομέα. Το πολιτικό σύστημα της Ευημερίας ήταν η «κοινωνική δημοκρατία». Τα κόμματα είχαν αντικατασταθεί από θαυμαστικά και η εξουσία ασκούνταν από τους ικανότερους Όλων. Επιπλέον Όλοι ήταν υποχρεωμένοι να ασχοληθούν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας με τα κοινά. Οι νόμοι τηρούνταν κατά όλα τα γράμματα της αλφαβήτου γιατί η τιμωρία ήταν βέβαιη για τους παραβάτες.Όλοι πλήρωναν φόρους ανάλογα με το εισόδημά τους συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην ολοκλήρωση έργων για το κοινό όφελος. Η γεωργία της Ευημερίας στηρίζονταν κυρίως στην καλλιέργεια της αξιοκρατίας, την οποία καταβρόχθιζαν όλοι κάθε πρωί με γάλα και δημητριακά σε βαθύ διαφανές πιάτο.Βασικός εχθρός της ήταν η γραφειοκρατία η οποία δεν εξαφανιζόταν παρόλο που ψέκαζαν κάθε χρόνο. Η τεχνολογία δεν ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, τα μεσα ενημέρωσης φτωχά, οι ανάγκες λιγοστές και κατά συνέπεια οι άνθρωποι πλούσιοι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://intellectum.org/articles/issues/intellectum7/ITL07_032035_krisi_twn_krisewn.pdf

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού