Ελευθερία & Δικαιοσύνη Τώρα

H περίοδος της μεταπολίτευσης τελείωσε. Η οικονομία της πατρίδας μας έχει πληγεί δραματικά. Θα έλεγε κανείς ότι βρισκόμαστε υπό καθεστώς ιδιότυπης οικονομικής κατοχής. Τα όνειρα και οι φαντασιώσεις της διαρκούς ευημερίας μιας μεγάλης περιόδου έχουν καταρρεύσει παταγωδώς.
Ο φόβος και η ηττοπάθεια εναλλάσσονται με την οργή και την αγανάκτηση.
Τίποτε δεν έχει αλλάξει, όμως τίποτε δεν είναι όπως παλιά.

Το άρθρο αυτό παρουσιάζει με έναν ιδιαίτερα μαχητικό τρόπο την οικονομική κατάσταση της χώρας και προειδοποιεί για τους επερχόμενους κινδύνους που επιφυλάσσει το Μνημόνιο. Εκλαμβάνει τη σημερινή συγκυρία με όρους οικονομικής κατοχής και εκχώρησης μέρους της εθνικής κυριαρχίας στην Τρόικα. Προτείνει τη «στάση πληρωμών» και μια σειρά άλλων ριζοσπαστικό- τερων μέτρων η εφαρμογή των οποίων είναι ικανή να αποτρέψει το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.

O πολιτικός κόσμος της χώρας σχεδόν στο σύνολό του, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, δηλαδή οι καθεστωτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τη χώρα ως ένα αδιαίρετο μπλοκ εξουσίας, συνδεδεμένες μεταξύ τους με την λεπτή γραμμή της διαπλοκής και των οικονομικών σκανδάλων, είναι υπόλογες. Μας μετέτρεψαν σε διεθνές πειραματόζωο για την εφαρμογή των πιο σκληρών μέτρων λιτότητας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://intellectum.org/articles/issues/intellectum7/ITL07_010017_Eleutheria_kai_dikaiosunh.pdf

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού