Έκδοση 2ου Τεύχους Περιοδικού Intellectum (Απρίλιος – Μάιος 2007)

Το δεύτερο τεύχος του περιοδικού Intellectum τυπώθηκε σε 2.000 αντίτυπα το Μάιο και ήδη διανέμεται δωρεάν σε πανεπιστημιακές και δημόσιες βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και άλλους επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών, Μύλος, Iανός, Emigre, Πρίγκηπος, Ζώγια, Tre Marie, κ.α.).

Το δεύτερο τεύχος του Intellectum που κρατάτε στα χέρια σας επιχειρεί να λάβει υπόψη του τα συμβαίνοντα αλλά και να προσφέρει μια ενδελεχέστερη παρουσίαση ποικίλων άλλων θεμάτων σε μια εποχή οπού όνειρα και προσδοκίες φαίνεται να έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα μέσα σε μικρές βαλίτσες μιας «Μεγάλης Συμφωνίας» (Super Deal). Σταχυολογώντας από το πλούσιο υλικό αυτού του τεύχους, ξεχωρίζει κανείς τη συνέντευξη με τον καθηγητή Ρίτσαρντ Κάτουλα για την τέχνη της πολιτικής επικοινωνίας, τις απόψεις του Κωνσταντίνου Μελισσά και του Διαμαντή Κρυωνίδη για τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, το άρθρο του Δρ. Χαράλαμπου Τσέκερη για την επιστημονική ταπεινοφροσύνη, το λόγο του καθηγητή στην Οξφόρδη κ. Άγγελου Χανιώτη για τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και την πρόκληση της παγκοσμιοποίησης και φυσικά τις εισηγήσεις εξεχουσών προσωπικοτήτων της πανεπιστημιακής κοινότητας για την παιδεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του ομίλου Αριστερά Σήμερα (ΑΡ.ΣΗ.) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο 2006.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον καλλιτέχνη Δημήτρη Καρλαφτόπουλο για την ευγενική του χειρονομία να μας επιτρέψει να ανατυπώσουμε το έργο του «Και τώρα;» (2006) στο εξώφυλλο του παρόντος τεύχους.

Παράθυρα Λογοτεχνίας για Νέους

Intellectum 10

[
Μενού